VR Experience nieuwbouwproject

Virtueel fietsen in Willem II passage

In de Willem II passage in Tilburg kan, dankzij de transparante bakstenen, veel met licht. Maar welk type licht vinden fietsers prettig of juist onprettig? Om antwoord te krijgen op die vraag liet gemeente Tilburg een VR experience van de Willem II passage ontwikkelen, waarmee aan inwoners van Tilburg werd gevraagd welke type verlichting zij het meest positief ervaren.

 

Besluitvorming door VR experience

De binnenkant van de Willem II passage bestaat uit lichtdoorlatende bakstenen. Door speciale technieken kan het licht in de passage reageren op fietsers. Om erachter te komen op welk type licht fietsers het meest positief reageren, konden inwoners van Breda een virtuele fietstocht op een hometrainer doen. In de VR experience kregen zij verschillende lichtopstellingen voorgeschoteld, waarna gebruikers over iedere opstelling een korte vragenlijst beantwoordden. Op basis van die resultaten kon Gemeente Tilburg een goede beslissing nemen over het definitieve ontwerp van de fietstunnel.

 

Fietsbeweging synchroniseren

Om gebruikers de VR experience zo realistisch mogelijk te laten ervaren, is door ISAAC VR een stukje Tilburg in 3D nagebouwd. Daarnaast verzorgde ISAAC VR een naadloze integratie van de VR experience met een hometrainer. Door gebruik te maken van Adruino correspondeert de fietsbeweging van de gebruiker nauwkeurig met de VR experience. Gebruikers ervaren daardoor optimale immersie en krijgen bovendien een realistisch beeld van de toekomstige fietstunnel.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Zie onze privacy policy.