AR Remote Support

Remote support met augmented reality

LAPP produceert flexibele kabels voor aansluiting, stroom en datacommunicatie voor de meest uiteenlopende toepassingen op het gebeid van elektra, telecommunicatie, test- en controlesystemen en machinebouw. Voor één van de producten, kabels van robotarmen, wilde LAPP graag aan de slag met innovatie remote support. ISAAC VR ontwikkelde een augmented reality app, gekoppeld aan een Microsoft HoloLens en tabletapplicatie, zodat eigenaren van robots op afstand gebruik kunnen maken van de hulp van LAPP kabelexperts.

 

Augmented reality app

In de toekomst wil LAPP zich meer richten op remote support. Door gebruik te maken van augmented reality met de Microsoft HoloLens, kunnen experts van LAPP op afstand meekijken met gebruikers die naast de machine staan. De HoloLens scant het model van de robotarm en herkent punten op de machine. De expert kijkt met de gebruiker mee via een tablet door de bril en met een 3D-model van de robotarm. Op basis daarvan kan de expert van LAPP op afstand instructies verlenen of op afstand reparaties uitvoeren.

 

Efficiëntie en duurzame inzetbaarheid

Door remote support te verlenen voor kabelinstallaties, kunnen werkzaamheden voor LAPP experts een stuk efficiënter verlopen. Zo hoeven experts alleen nog op locatie te komen als bijvoorbeeld reparaties niet op afstand kunnen worden uitgevoerd. Dat zorgt ervoor dat medewerkers duurzaam inzetbaar worden en LAPP dagelijks aan meer eigenaren van kabelinstallaties support kan verlenen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Zie onze privacy policy.