Gerechten van Hollandse Meesters in AR

Digitaal gerechten voorproeven

Met jaarlijks 4.000 private, corporate en public events is Maison van den Boer Nederlands’ grootste partycateraar. Als antwoord op de groeiende vraag van opdrachtgevers naar culinair met een Hollandse tint, stelde Maison van de Boer ‘The Dutch Masters’ palate samen; een menu geïnspireerd op het werk van Hollandse Meesters. Maison van den Boer gelooft erin dat technologie en innovatie mooie manieren zijn om de zintuiglijke ervaring aan tafel te versterken. Het bedrijf liet daarom door ISAAC VR een augmented reality (AR) app ontwikkelen, waarmee potentiële opdrachtgevers de gerechten van het Dutch Masters menu als het ware digitaal kunnen ‘voorproeven’.  

 

High-end 3D met photgrammetry

Het viergangen Dutch Masters menu is geïnspireerd op het werk van Van Gogh, Vermeer, Rembrandt en Mondriaan. Elk gerecht weerspiegelt, in presentatie en smaakpalet, het werk van één van deze bekende Hollandse Meesters. Om gebruikers een optimaal zintuiglijke ervaring te bieden, ontwikkelde ISAAC VR met photogrammetry de high-end 3D-modellen van de gerechten. Deze modellen zijn beschikbaar gemaakt in een augmented reality app voor Android. Met een smartphone of tablet kunnen gebruikers met behulp van markers de gerechten in daarmee AR bekijken.

 

Voordelen van augmented reality

Dankzij augmented reality is het voor gebruikers mogelijk om de 3D-modellen van de maaltijden gedetailleerd en vanuit verschillende hoeken te bekijken, zonder dat de maaltijd fysiek aanwezig is. Twee belangrijke voordelen:

  • Potentiële opdrachtgevers krijgen een duidelijk beeld van de opmaak, stijl en grootte van de gerechten.
  • De app is uitstekend geschikt voor gebruik tijdens salesgesprekken. Potentiële opdrachtgevers kunnen namelijk in een vroeg stadium de maaltijden al virtueel ‘voorproeven’.

Download de Dutch Masters' Palate AR app

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Zie onze privacy policy.