Car Configurator in VR

Car configurator Audi Q2

Nog voordat de Audi Q2 beschikbaar was, bracht PON met de #untaggable campagne de auto in virtual reality (VR) naar het grote publiek. Tijdens de campagne waren er in Nederland meerdere pop-up stores waar bezoekers de auto konden bekijken, configureren en ervaren. ISAAC VR ontwikkelde voor PON een high-end configurator in VR die aansluit bij de campagne en potentiële autokopers op een leuke en creatieve manier de nieuwe Audi Q2 laat ervaren.

 

High-end configuratie

Met virtual reality ontstond de mogelijkheid om de Audi Q2 op een unieke en creatieve manier te introduceren. Zo rijdt de auto in VR bijvoorbeeld op spectaculaire wijze in een oude loods binnen en stopt vlak voor de gebruiker. Vervolgens configureren bezoekers  de auto in de VR experience en kiezen zij real-time de kleur, het interieur en details. De specialisten van ISAAC VR ontwikkelde daarvoor een gedetailleerd, fotorealistisch CG 3D-model, die in samenwerking met Audi nauwkeurig werd voorzien van alle details, zoals de kleur van de lak, het interieur en de technische eigenschappen.

Door de auto te configureren en te laten zien in VR, krijgen bezoekers een goed beeld van de auto zonder dat daarvoor tientallen verschillende exemplaren in een showroom hoeven te staan. Op die manier wordt het mogelijk om nieuwe auto’s – juist ook voordat die op de markt komen – dichter naar consumenten te brengen en bijvoorbeeld een virtuele showroom te openen in het centrum van een stad.

 

Interactieve ervaring

Met de inzet van verschillende technieken, kunnen bezoekers in deze Audi showroom van de toekomst optimaal interacteren met de nieuwe Audi Q2:

  • De HTC Vive setup creëert voor bezoekers een optimaal immersieve ervaring.
  • Met de controllers configureren bezoekers de auto en de gekoppelde spatial audio maakt de ervaring nog realistischer.
  • Door de toevoeging van Room Scale VR tracking worden de vrije bewegingen van de gebruiker geregistreerd, waardoor hij ook daadwerkelijk kan rondlopen in de VR experience.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Zie onze privacy policy.