Industriële installatie in AR

Industriële installatie demonstreren in AR

Bosch Rexroth is onder andere specialist op het gebied van ‘Drive & Control’ voor industriële installaties voor marine en offshore en handling van zware goederen. Om deze installaties onder de aandacht te brengen bij relevante professionals, is het bedrijf regelmatig aanwezig op beurzen. Eén van de installaties die het bedrijf op beurzen demonstreert is de Active Heave Compensation. Die installatie zorgt ervoor dat zware lading veilig en verticaal aan een kraan blijft hangen en de boot tijdens de handling van de goederen stabiel blijft. Om op een innovatieve manier de werking van deze installatie te demonstreren, ontwikkelde ISAAC VR een augmented reality-ervaring.

 

360⁰ view met augmented reality

Door gebruik te maken van augmented reality in de Microsoft HoloLens werd een unieke ervaring gecreëerd, waarin 3D-content wordt toegevoegd aan de fysieke simulatie van de installatie. Tijdens de AR-ervaring wordt aan de hand van 3D-animaties en een audiotour aan gebruikers uitgelegd hoe de installatie werkt. Doordat in de ervaring volledig gebruik wordt gemaakt van 3D-content, kunnen gebruikers ook om de simulatie heen lopen en de installatie vanuit verschillende hoeken bekijken.

 

Optimale visualisatie

In samenwerking met Bosch Rexroth zijn de maten van de fysieke simulatie opgemeten, zodat de 3D-content op de juiste schaal kon worden ontwikkeld. Door in de simulatie een Arduino computer moederbord te gebruiken, werd het mogelijk om de hoogte van het platform uit te lezen en daarmee posities van de simulatie te corrigeren. Zo realiseerde ISAAC VR dat de augmented reality-ervaring optimaal werkt in combinatie met de fysieke simulatie van de Active Heave Compensation.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Zie onze privacy policy.