AR Quick Look: vanuit de browser naar AR

Augmented reality eenvoudig in de webshop dankzij iOS 12

Augmented reality was één van de belangrijkste toevoegingen in iOS11. Vanaf iOS 12, waarmee Apple op 12 september 2018 uitkomt, wordt AR Quick Look beschikbaar. Daarmee kunnen gebruikers vanuit Safari direct objecten bekijken en visualiseren in augmented reality, zonder dat zij daarvoor een aparte applicatie hoeven te installeren. Kortom, uitstekend geschikt voor producten in webshops en laagdrempelig voor gebruikers. En deze innovatie is niet zomaar een leuke toevoeging in het Apple besturingssysteem, het levert zowel voor bedrijven als gebruikers (business)waarde op. 

Voordelen van AR Quick Look

Dankzij de camera van smartphones worden met augmented reality digitaal objecten toegevoegd aan de realiteit. Het lijkt daardoor net alsof het object, bijvoorbeeld een meubel, in uw eigen huis staat. De mogelijkheden van AR Quick Look zijn eigenlijk onbeperkt. Als u een interieur wilt bekijken of alle mogelijke configuraties wilt proberen, waarom zou u dan naar een afbeelding kijken als u het ook in augmented reality kunt ervaren? Voor veel bedrijven, vooral op het gebied van e-commerce, zal het dan ook tal van mogelijkheden bieden om de klantbeleving te verbeteren. Enkele voordelen:

  • Doordat AR Quick Look voor consumenten laagdrempelig is en direct beschikbaar in de browser, heeft het voor bedrijven direct businesswaarde om productinformatie in 3D en AR beschikbaar te stellen. 
  • Het bekijken van producten in 3D en augmented reality verbetert bovendien de klantervaring. En vooral voor stijlgevoelige producten of producten die consumenten voorafgaand aan de koop eerst willen zien, zoals sanitair en meubels. 
  • Met AR Quick Look kunnen consumenten het product echt zien, waar ze ook zijn.

Dankzij AR Quick Look van Apple kunnen ontwikkelaars eenvoudig 3D-content geschikt maken augmented reality ontwikkelen. Bovendien kunnen zij producten eenvoudig tonen op vlakken, zoals tafels, muren en vloeren. AR Quick Look identificeert zelf de omgeving en het toestel kalibreert zelfstandig. Er ontstaat daardoor een optimaal realistisch resultaat van de digitale 3D-content in augmented reality.

Magento 2 extensie voor AR Quick Look

Om de 3D-content eenvoudig aan te kunnen roepen, ontwikkelde ISAAC een extensie voor het Magento 2. Met deze extensie wordt het 3D-model van het product rechtstreeks aangeroepen uit de eigen database van de webshop of uit die van externen, zoals leveranciers. Het enige dat u hiervoor nodig heeft, is high-end 3D-content van uw producten.

Wees voorbereid op AR Quick Look

Maak met 3D-modellen van uw producten en de inzet van augmented reality online winkelen avontuurlijk. ISAAC VR is gespecialiseerd in de ontwikkeling en het gebruikslaar maken van high-end 3D-content voor augmented reality. Als één van de eerste bedrijven in Nederland zijn wij bovendien in staat om de 3D-content om te zetten in een bestandsformaat dat nodig is voor AR Quick Look.

Wij helpen u graag om uw productinformatie geschikt te maken en succesvol te integreren in uw e-commerceomgeving, bijvoorbeeld met behulp van de Magento 2 extensie voor AR Quick Look. Vrijblijvend kennismaken? Laat uw gegevens achter. Dan bellen wij u voor een kennismaking.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Zie onze privacy policy.