AR Quick Look: vanuit de browser naar AR

Augmented reality eenvoudig in de webshop 

Augmented reality (AR) was één van de belangrijkste toevoegingen in iOS11. Vanaf iOS 12, dat Apple in september 2018 uitrolde, is AR Quick Look beschikbaar. Daarmee kunnen gebruikers vanuit Safari direct objecten bekijken en visualiseren in augmented reality, zonder dat zij daarvoor een aparte applicatie hoeven te installeren. Kortom, uitstekend geschikt voor producten in webshops en apps en laagdrempelig voor gebruikers. En deze innovatie is niet zomaar een leuke toevoeging in het Apple besturingssysteem, het levert zowel voor bedrijven als gebruikers waarde op.

Heeft u iOS 12 op uw smartphone? Scroll dan naar beneden op deze pagina en ervaar het zelf. 

Voordelen van AR Quick Look

Via de camera van smartphones wordt met augmented reality een digitaal object toegevoegd aan de realiteit. Het lijkt daardoor net alsof het object, bijvoorbeeld een meubel, in uw eigen huis staat. De mogelijkheden van AR Quick Look zijn eigenlijk onbeperkt. Als u een interieur wilt bekijken of alle mogelijke configuraties wilt proberen, waarom zouden we consumenten dan nog naar 2D afbeeldingen laten kijken als met augmented reality bijvoorbeeld meubels 'gepast' kunnen worden in de eigen woonkamer? Voor veel bedrijven, vooral op het gebied van e-commerce, zal het dan ook tal van mogelijkheden bieden om de klantbeleving te verbeteren. Enkele voordelen:

  • Doordat AR Quick Look voor consumenten laagdrempelig is en direct beschikbaar in de browser, heeft het voor bedrijven direct businesswaarde om productinformatie in 3D en AR beschikbaar te stellen. 
  • Het bekijken van producten in 3D en augmented reality verbetert bovendien de klantervaring. En vooral voor stijlgevoelige producten of producten die consumenten voorafgaand aan de koop eerst willen zien, zoals sanitair en meubels. 
  • Met AR Quick Look kunnen consumenten het product echt zien, waar ze ook zijn.

Dankzij AR Quick Look van Apple kunnen ontwikkelaars eenvoudig 3D-content geschikt maken en voor augmented reality ontwikkelen. AR Quick Look identificeert zelf de omgeving en het toestel kalibreert zelfstandig. Producten uit de webshop kunnen daardoor eenvoudig worden getoond op tafels, muren en vloeren. Er ontstaat daardoor een optimaal realistisch resultaat van de digitale 3D-object in augmented reality. Inschatten hoe een meubel of product in uw eigen woonkamer staat, wordt daardoor een stuk eenvoudiger.

Aan de slag met AR in uw webshop of app

ISAAC VR is gespecialiseerd in de ontwikkeling en het gebruikslaar maken van hoogwaardige 3D-content voor augmented reality. Als één van de weinige bedrijven in Nederland zijn wij bovendien in staat om de 3D-content om te zetten in een bestandsformaat dat nodig is voor AR Quick Look.

Wij helpen u graag om uw productinformatie geschikt te maken en succesvol te integreren in uw webshop of app. Vrijblijvend kennismaken? Laat uw gegevens achter. Dan bellen wij u voor een kennismaking.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Zie onze privacy policy.