3D geconfigureerde trucks in VR

Online Truck Configurator met virtual reality

Trucks. Daar draait het om bij DAF. De onbetwiste marktleider op de Nederlandse vrachtwagenmarkt produceert en ontwikkelt lichte, middelzware en zware bedrijfswagens. Kenmerkend aan hun strategie is het ‘build to order’-principe. Dat wil zeggen dat er pas wordt gestart met de productie van een truck nadat er een order is geplaatst. Elke truck wordt namelijk speciaal samengesteld op de transportbehoefte van de klant. Om het orderproces toegankelijker te maken en de totale doorlooptijd van het productieproces te reduceren, ontwikkelde DAF de DAF Truck Configurator. ISAAC VR ontwikkelde voor de configurator een virtual reality-module, waardoor klanten in virtual reality als het ware om de zojuist geconfigureerde truck heen kunnen lopen.

 

3D productconfigurator

De DAF Truck Configurator laat alle beschikbare truckvarianten en opties zien, dus ‘what you see is what you get’. Een unicum in de truckindustrie, aangezien chassiscomponenten haast onbeperkt kunnen variëren. De software waarmee klanten trucks samen kunnen stellen in de DAF Truck Configurator, haalt informatie op uit de actuele CAD-bronbestanden. Daarmee kan elke mogelijke truck door de klant in 3D worden samengesteld en vervolgens worden gedeeld met de dealer en bouwer.

 

Virtual reality-module

Dankzij de virtual reality-module kunnen klanten als het ware om de zojuist geconfigureerde truck heenlopen. Na de configuratie kan het digitale 3D-model worden opgeslagen en gedeeld. Het 3D-model krijgt op dat moment een configuratie-ID mee die wordt herkend door de DAF app. Vervolgens kan de klant in de app het high-end 3D-model in virtual reality vanuit verschillende hoeken bekijken. Doordat ISAAC VR de stereoscopische rendering van het 3D-model volledig automatiseerde, kunnen alle klantspecifieke configuraties en nieuwe 3D-modellen altijd eenvoudig in virtual reality worden bekeken.

 

DAF Truck Configurator Digitale Innovatie van het Jaar 2018! 

DAF Trucks won met de DAF Truck Configurator de Computable Awards 2018 in de categorie ‘Digitale Innovatie van het Jaar’! Met de meeste stemmen (828!) van zowel het publiek als de onafhankelijke jury, werd dit project met de winst beloond.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Zie onze privacy policy.